bijna 2 hoeveel vit D?

Stijn is nu bijna 2 en heeft tot april nog opvolgmelk gedronken, in de zomer kwam hij genoeg buiten en was vitamine d niet nodig, maar nu het weer zo guur wordt, komt ik niet meer elke dag met hem buiten. Hoeveel vitamine D moet een manneke van 2 dan hebben?

Vitamine D is nodig voor een goede botontwikkeling. Geef je kind tot 4 jaar elke dag 5 microgram vitamine D. Voor kinderen met een donkere huid -negroïde type- wordt 10 microgram vitamine D per dag aanbevolen.bron;

http://www.ouder-kindzorg.nl/1-4%20jaar~/1-4jaar.htmlal moet ik zeggen dat toen jan 2 jaar was ik het jem al niet eens meer gaf.

we komen dagelijks wel buiten

thanks, in de zomer komen wij ook wel dagelijks buiten, maar nu vind ik het vaak toch net te nat en te guur, al probeer ik wel elke dag even frisse lucht te happen, al was het maar door even samen wat noten te rapen in de tuin. Toch lukt dat niet elke dag, en ik denk dat ik het hem in de wintermaanden dus toch maar regelmatig wat bij geef. (mezelf kennende zal ik het ook wel vaker vergeten, maar ja. ) :wink:

haha dat vergeten was bij mij ook zo.

vandaar dat ik toen iets had van, ik hala iet eens mete nieuwe, ik zorg gewoon dat we vaak naar buiten gaan.