bijkeuken zakt weg

wie weet ditwij hebben 2 jaar terug ons huis gekocht

nu blijkt dus dat de boel aan het verzakken is in de bijkeuken

de buitenmuur zit ook een scheur in en mn vloer begeeft het ook grrrrr

het is de laatste tijd erg geworden maar wat nu kunnen we dit nog verhalen op de oude bewoners ivm verborgen gebreken???

het lijkt erop dat de oude bewoners ervan wisten aangezien hij de boel al her en der heeft dicht gekit en de deur van de garage al een extra houtje aan de onderkant heeft gemaaktwaar moet je heen en doen om dit nog te kunnen verhalen

bij de makelaar nog of iets???of is dit een gevalletje pech hebben

en uit eigen zak betalen we gaan in igg een bouwkundige laten komen want we moeten het wel zeker weten natuurlijk

Ik denk dat je pech hebt hier zeiden ze dat als je binnen het half jaar iets opmerkt dat je dat nog kan verhalen maar naderhand niet meer. Maar je kan het wel proberen hoor.Succes meid.

hoihoije kunt informeren bij een bureau voor rechtshulp of bij een advocaat die daarin gespecialiseerd in is. wil je daar een adres van pb me dan evengroetjes

marlies

Dat is vervelend zeg.Ik weet niet of je een rechtsbijstandverzekering hebt? Maar daar kun je altijd gratis telefonisch advies inwinnen. Of je nu een zaak hebt of niet.

Hey Kim,

Balen zeg!

Ik Zal M ff vragen vanavond misschien heeft pa de B er verstand van?Kus Moon

Vrienden van ons hebben ooit ook zoiets gehad, ik weet niet meer precies wat het was, maar iets met fundering van de kelder of zo, ook een aantal jaren na de koop van het huis. Ze konden toen wel aantonen dat de vorige bewoners ervan wisten, want die hadden er al een baksteen onder geplaatst als extra steun.Ze zijn toen via de rechtsbijstandverzekering een rechtszaak begonnen, maar kregen uiteindelijk geen schadevergoeding - je hebt namelijk als koper ook de plicht om je goed te laten informeren en om de technische staat van een huis te onderzoeken, en de conclusie was dat ze dat niet voldoende gedaan hadden.

Bij goed onderzoek hadden ze namelijk die baksteen al voor de koop kunnen ontdekken (en jij de kit en het houtje bij de deur), en zij hadden ook niet expliciet aan de verkoper gevraagd of er nog gebreken waren (dus de verkoper had ze ook niet voorgelogen, maar gewoon niets gezegd).

Wel was er duidelijk bewijs dat de verkoper al op de hoogte was, en de verkoper is toen veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Maar ja, daar heb je natuurlijk zelf niets aan op zo’n moment.Hoe dan ook, ze stonden wel sterk genoeg blijkbaar dat de rechtsbijstandverzekering er een zaak van wilde maken, dus als je zo’n verzekering hebt, zou ik het zeker eens voorleggen. En sowieso foto’s gaan maken nu van alle ‘bewijzen’ die je kan vinden!

Zonder verzekering zou ik er denk ik zelf niet aan beginnen om een proces aan te spannen, de kans dat je wint is maar klein, en zo’n proces kost handenvol geld.Succes ermee, altijd vervelend dit soort dingen!