Appelmoes maken.

Ik heb nog een paar appels over van onze appelboom.

Nu zou ik daar wel eens appelmoes van willen maken.



Dit heb ik nog nooit gedaan. Dus graag recepten, niet te moeilijk, maar wel erg lekker…



Alvast bedankt.

zo maak ik het meestal;


  • 1 kg appelen
  • 1 dl water
  • 100 gram suiker
  • 1 citroen
  • Theelepel kaneel



    Schil de appels en snij deze in 4 stukken,

    verwijder het klokhuis.

    Kook de stukken appel zo’n 10/15 minuten in 1 deciliter water, tot ze zacht zijn.



    Van het vuur halen en voeg dan het suiker toe plus het sap van 1 citroen.



    Met een staafmixer tot een mooie appelmoes mixen.

Oh, geweldig. Dank je. Klinkt niet moeilijk zo.

Ga het vanmiddag maar eens proberen.



Lijkt me ontzettend lekker. Heb het vroeger denk ik wel eens van mijn oma gekregen. En vond het heerlijk.



Zou ik hem tot morgen in de koelkast kunnen bewaren?

jawel hoor,

ik doe het vaak in een glazen pot met deksel,

en dan goed dicht. :wink:

Hij is klaar…en is heerlijk.



Dank je nogmaals voor je snelle antwoord.

Je kan het ook heel goed invriezen… en dan later weer opwarmen… net of je weer lekker moes gemaakt hebt.



jammm

@MamavanImke wrote:

Hij is klaar…en is heerlijk.



Dank je nogmaals voor je snelle antwoord.




geen probleem hoor. hier is het ook altijd een succes :thumbup:

Ik ben meer van de appelcompote :wink:

En dan liefst ook nog van wat zoetere appels, dan hoeft er niet zo’n berg suiker bij in. :thumbup:

Ik doe er nooit citroensap in eigenlijk. Wel suiker en kaneel, en dat is zo lekker. Wij vriezen het ook geregeld in.



Ik heb sinds kort een roerzeef en als ik het daar doorheen doe is het vlug fijn gemalen en dat gaat beter (lees met minder spetteren) dan met de staafmixer. Voordeel is ook dat ik dan het klokhuis er niet uit hoef te halen.