Ik was om meerdere redenen op zoek naar een alternatief voor beschuit met muisjes.
Een heel vervelende eigenschap van muisjes vind ik namelijk dat ze zo in het rondspringen als je ze eet (-extra stofzuigen is precies waar je als kraamvrouw niet op zit te wachten).
En op de KDV groep van mijn oudste zijn net 4 babys geboren en dus al 4 keer hetzelfde uitgedeeld.
Het idee achter de muisjes vind ik wel geinig en ik wilde dus kraamkoekjes met muisjes maken.
Daarvoor heb ik een pepernoten recept aangepast.
Leuk ook om met de oudste te maken.
Ze zijn inmiddels afgekoeld en zo lekker dat de helft alweer op is.
De rest is goed houdbaar (terwijl je beschuit met muisjes ‘live’ moet klaarmaken anders worden ze ‘soggy’).
KRAAMKOEKJES
een alternatief voor beschuit met muisjes
Wat heb je nodig?
275 gram bloem
125 gram boter
zakje bakpoeder
80 gram gestampte muisjes (broodbeleg)
2 eetlepels water
1 mespuntje zout
1 ei
roze of blauwe muisjes
bakpapier
kommetje of diep bord
Hoe maak je het?
Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg.
Leg deze bal een uur in de koelkast.
Smeer de bakplaat in met boter of leg er bakpapier op.
Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes, ter grootte van een stuiterbal.
Leg de balletjes op gelijke afstand op de bakplaat.
Je kunt van de helft van de bol ongeveer één bakplaat vol maken.
Druk elk balletje een beetje plat.
Giet in een schaaltje voorzichtig een laagje muisjes en druk de plat gemaakt baletjes er even stevig in zodat er een laagje muisjes in het deeg blijft zitten.
Leg de koekjes met de muisjes naar boven op de bakplaat.
Bak de koekjes in 20 minuten gaar en goudbruin op 160 º.
Laat ze daarna afkoelen.
Je kunt onder het bakken alvast de volgende portie maken.