alles kapot kauwen

Mij dame van 3,5 kauwt echt overal op wat ze aan haarlichaam heefthaar mouwen, en nu kauwt ze weer de hele dag op de kraaltjes van haar nieuw kiezeeltjes jurk, waarvan er nu al 3 kapot zijn.hoe leer ik dat af.

Jinthe deed dat ook constant en nu is ze 6 en doet het nog regelmatig…dus geen tips. Als ik er iets van zeg stopt ze wel meteen om dan 5 min later weer wat in haar mond te steken…

idem hier met de oudste, het is met vlagen dat hij het veel doet.

hier (nog steeds) hetzelfde probleem met anna… haar spijkerjas heeft inmiddels gaten in de onderkant van haar mouwen :oops:geen idee wat ik er tegen moet doen.

we blijven haar corrigeren als we het zien…

Peet doet het ook, bij hem is het echt een nervositeitstic.

Als hij zich gefrustreerd voelt, angstig is of iets heel spannend vind dan verdwijnt de mouw of zijn halsboord in zijn mond.ik neem het voor lief en koop er kleding naar. (niets mega duurs dus)Peet heeft ook een autisme stoornis, dus ik weet niet of ik het eruit zou kunnen krijgen.

We vinden het eigelijk niet zo’n ramp.

hebben ons erbij neer gelegd.Liever dit dan nagelbijten of tandenknarsen… oh horror, daar zou ik echt gek van worden. :shifty:

Sommige kinderen kauwen of bijten om hun alertheid (arousal) te verhogen (volwassenen doen dit soms ook aan pennen, koortjes ed).Bedenk dat je kind het misschien (nog) nodig heeft om te kauwen, dan is het beter om het toe te staan ipv het te verbieden.

Er zijn materialen op de markt die geschikt/ gemaakt zijn om op te kauwen.Google maar eens op: Chewlery (kauwsieraden) of SI Sigma