Al jaar ziek en niet lekker in vel

Mijn kleine mannetje is nu al een jaar aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Hij is al een jaar continu aan het snotteren (soms een dagje niet, maar dus eigenlijk bijna dagelijks een loopneus) als hij het erg heeft ook prutogen. Na een hoop gedoe heeft de ha ons doorverwezen naar de KNO. Afgelopen augustus zijn zijn neusamandelen verwijderd. Dit heeft geen verbetering gegeven. Hij is sindsdien weer een paar keer flink verkouden geweest, slaapt altijd slecht loopneus is er niet minder van geworden en 2x oorontsteking gehad. Bij de nacontrole zei de KNO dat hij verder weinig kon doen behalve een zware ab-kuur om zijn lichaam weer op rust te krijgen, hij raadde mij aan in het voorjaar te bellen als de situatie niet verandert. Nu is Jim weer ziek en heeft weer een hele nacht liggen hoesten en huilen. Hij stinkt ook steeds uit zijn mondje, soort van chemisch luchtje. Als ik met hem naar buiten ga en het waait weet ik dat het de volgende dag weer feest is, dan loopt hij weer leeg en zitten zijn ogen dicht. Ik ben het beu, ben moe omdat ik sinds Jim er is misschien een paar weken een complete nacht heb gehad (over 15 maanden verdeeld). Ik weet het niet meer. Door de ha word ik steeds naar huis gestuurd, verkoudheidje is op die leeftijd normaal kan geen kwaad, maar mijn kind loopt al een jaar met een verstopte neus en holtes rond. Ik weet hoe rot ik me daar zelf van kan voelen!Ik zit er over te denken de KNO maar weer te bellen, tot het voorjaar wachten wil ik niet, in april wordt broertje geboren en dan wil ik voor Jim maar ook voor ons een beetje rust. Bovendien heb ik geen zin om straks met twee kids te zitten die continu lopen te snotteren, ik weet het anders echt niet meer :cry:

:hug: wat vervelend zeg! Kan me voorstellen dat je er zelf ook even helemaal doorheen zit. En wat jammer dat het verwijderen van de neusamandelen niets verholpne heeft. Milou had het toen ook en bij haar is het wel een stuk verbeterd toendertijd. Maar goed, daar heb jij dus niets aan. Ik zou zeker nog een keer de kno-arts raadplegen. Ik denk ook dat de weerstand van Jim niet optimaal is, misschien kun je die ook wat versterken? Ik weet niet of je daar wat voor hebt maar bij een homeopaat weten ze daar vast meer van.Sterkte :thumbup:

:hug: tjeetje wat balen zeg!

Helaas zitten wij in hetzelfde schuitje…Yuri kwakkelt al sinds hij 3 mnd oud is. Teveel klachten om op te noemen maar samenvattend, allergie, astmatische klachten en kno problemen. We lopen bij de ha, ka en kno arts.Neusamandel verwijderen had geen effect. 4jan zijn nu ook zijn keelamandelen verwijderd. We merken nog weinig eerlijk gezegd. Na 4 jan heeft hij weer een middenoorontsteking gehad en een aanval van galbulten.

Maar ik geef het nog even de tijd aangezien zijn weerstand 0.0 is…Hier ook iedere nacht eruit klachten zijn huilen en hoesten. Moet eerlijk zeggen dat het nachtelijk gehoest na het verwijderen van zij keelamandele echt is verminderd!!!Misschien toch eens overleggen of zijn keelamandelen nog een optie zijn. Bij Yuri waren ze vergroot en altijd een rode, geirriteerde keel.Heel veel sterkte!!!

Nou jullie zit het dus ook niet mee… Heb al heel vaak gedacht dat hij ergens allergisch voor is maar er is nog geen arts geweest die dat heeft voorgesteld.

Herken ik wel hoor. En het is erg vervelend. Anna Sofie kwam op de wereld met ontstoken ogen en een snotneusje en dat is nooit meer over gegaan.Toen ze 1 was zijn ook de amandelen verwijderd en toen ze 4 was opnieuw. Heeft niet geholpen.Inderdaad dat luchtje uit haar mond, het geprut met de ogen, snot in alle kleuren, en echt over gaat het niet.Ik kan je wel 1 tip geven en dat is: let op zijn oren!!!

Ik merk nu aan Lev dat hij veeeeel meer klanken maakt dan Anna Sofie in 3 jaar heeft gemaakt. Zij heeft waarschijnlijk heel slecht gehoord, omdat alles altijd maar ontstoken was. Ze begon vrij laat met praten. Dat is wel goed om in de gaten te houden.En verder, tja, sommige kindjes zijn altijd chronisch verkouden. Onze huisarts zei laatst: pas als ze met 7 jaar nog altijd chronisch verkouden is, moeten we ons weer zorgen gaan maken. Het past bij kleintjes, en tot en met zes jaar is dat eigenlijk vrij normaal.Dus ik wacht rustig af (en ik heb nu eindelijk het idee dat het langzaam aan minder wordt. Afkloppen want nu zul je zien dat er morgen weer van alles uit druipt…)

vraag een doorverwijzing voor de kinderarts.

je huisarts kan wel zeggen dat het normaal is, een verkoudheid,

maar het is niet normaal als het niet over gaat.

bij de kinderarts zullen ze ws bloed gaan prikken, bij Tyg bleek zijn ijzergehalte door dat vele ziek zijn veel te laag te zijn, dus vandaar dat ie nogal bleek zag en snel moe was (en daar word je weerstand ook niet beter van). Hij heeft dus een poosje een ijzerdrankje gehad en knapte daar ontzettend van op. (tijdelijk). Een kinderarts kijkt gewoon wat verder dan een huisarts en je staat voor langere tijd onder controle, dat is voor jezelf ook geruststellender.En die huisarts: gewoon eisen dat er gekeken wordt door een specialist, want dat is een huisarts zijn werk: doorverwijzen als hij er zelf niet uit komt.

en ik zou gewoon de kno arts opbellen,

want in de tussentijd is er door alle verstoppingen misschien wel meer aan de hand, dan alleen die neusamandel.

(die groeit trouwens ook weer gewoon aan, dus misschien moet het nog een keer, en doen ze meteen buisjes).

hier is Tygo ook nog steeds om de haverklap verkouden, dat hou je niet tegen met al die virussen om je heen,

maar het is doorzichtig snot, makkelijker door te spoelen met zoutoplossing, het zakt niet naar zijn longen (heel fijn!) en (nog fijner) het gaat weer over.

Hij heeft nu geen oorontstekingen meer

en zijn keel ziet er ook goed uit.

hij hoest niet meer, af en toe om wat slijm op te hoesten, maar geen heftige hoestbuien meer.

Ik ben erg blij dat die buisjes gezet zijn en dat de 2e keer neusamandel dus blijkbaar wel effect heeft gehad.

succes en beterschap!

Nou Lydia als dit de vooruitzichten zijn de komende 6 jaar ga ik maar vast in de ziektewet want we lopen er hier soms bij als een stel lijken en met een beeb op komst wordt het toch wel tijd dat er wat nachtjes doorgeslapen kunnen worden (of ben ik nou een watje :wink: ).Ziet Jim is ook altijd wat hangerig en bleekjes, ik heb een tijdje bij de bekkenfysio gelopen en die vond hem altijd zo pips, dus misschien heeft hij ook wel een slecht ijzergehalte of zo… Wat betreft het snot dat is als hij niet heel erg verkouden is gewoon doorzichtig zeg maar maar hij is gemiddeld eens per maand heel erg verkouden en dan heeft hij echt last van slijm in zijn longen 's nachts. Het slechte slapen zal wel een combi zijn van de leeftijd (hoor het van meer kindjes) en zich niet echt lekker voelen…

nou, ijzer laten meten dus!Hier was het zo dat Anna Sofie er gewoon aan gewend raakte, ze wist niet beter… Pas als ze een paar dagen snotvrij is dan merk ik hoe veel last ze er van heeft eigenlijk. “Wat ruikt het hier lekker!” of: “wat stinkt dat zeg!”

Haar mond hangt ook altijd open, gewoon om te kunnen ademen.

Achgossie das ook zielig! Maar wat ik al schreef ga zelf maar na hoe je je voelt als je helemaal verstopt zit en dat vind ik zo zielig! Hij is nu dus echt weer ziek er van inmiddels vanochtend weer koorts en de hele dag aan het klagen en mopperen. Zijn bedje was helemaal groen waar hij gelegen had en zijn gezichtje zat dus ook helemaal onder de snot, dus nu ligt hij weer lekker in een schoon bedje te slapen… Kijken het weekend even aan en maandag ga ik maar even de KNO bellen.