AD: Massale steun en donaties voor comateuze Jelte (9)

ROTTERDAM - Door zinloos geweld is het leven van de 9-jarige Jelte en zijn ouders drastisch veranderd. Jelte kwam na mishandeling door twee jongens (10 en 14) in een coma terecht. Zijn ouders hebben hun hoop nu gevestigd op een speciale behandeling in het buitenland, maar hebben daar zelf niet het geld voor.



,Onze Jelte was een gezond mannetje, sociaal, lief en handig. Hij mocht graag thuis op de heftruck zitten met papa. Samen leuke dingen doen, lekker fietsen naar het bos of zwemmen. Aan dit heerlijke leventje kwam op 6 september een abrupt einde," schrijven de ouders van Jelte op help-jelte.nl.



Jelte werd op die dag door twee jongens geslagen in een speeltuintje in Elburg. Hij zou een ‘verkeerde opmerking’ hebben gemaakt. De twee jongens van 10 en 14 jaar sloegen Jelte bewusteloos. Een paar dagen later raakte hij zelfs in een coma. Nu, maanden later, kan Jelte zich nog nauwelijks bewegen. Hij ligt thuis in Biddinghuizen en lijdt een comateus bestaan.



Hulp van Britse artsen

Artsen in Nederland adviseerden de ouders, Jan Stronkhorst en Cindy van het Ende, om Jelte naar een verzorgingshuis voor gehandicapten te brengen. Maar de ouders willen zelf voor hem zorgen. “We besloten om zelf met Jelte aan de slag te gaan, met hulp van Engelse artsen. We wilden ons er niet bij neerleggen dat er voor Jelte niets meer gedaan kon worden,” zegt moeder Cindy. Met oproepen op internet zochten de ouders met succes naar tientallen vrijwilligers die hun bij het revalidatieplan konden helpen. “Jelte moet dagelijks oefeningen doen op een speciale bal. Het is geen kleine jongen meer, dus hier zijn per keer vier mensen voor nodig.”



Speciale zuurstofbehandeling

Jan en Cindy hopen nu dat een speciale zuurstoftherapie in Amerika Jeltes toestand verder kan verbeteren. Hiervoor is veel geld nodig, kosten die de verzekering niet wil vergoeden. De ouders maakten een website voor Jelte en de landelijke media pakten deze kreet om hulp op. Intussen zijn de ouders overspoeld met steunbetuigingen en donaties.



Vooral de uitzending van Knevel & Van den Brink van gisteravond zorgde voor veel donaties. ,Vanochtend zijn de reacties overweldigend", reageert de moeder van Jelte. ,We hebben nu twintigduizend euro gedoneerd gekregen."



De behandeling in de Verenigde Staten kost anderhalve ton. (DHE)

Pfff ongelovelijk. :cry:

Oh wat erg :cry:

Op zijn eigen website, staat het hele verhaal. Ontroerend gewoon.

Help-Jelte

Waar gaat het heen met de wereld :cry: Arm kereltje en arme ouders!