Abrikozen wellen

Nu zijn wij allemaal (behalve hubbie) gek op gedroogde abrikozen. Maar nu lees ik op internet dat ze veel lekkerder zijn als je ze doet wellen, is dat ook zo ?



En hoe maak gewelde abrikozen ?

@romata wrote:

Nu zijn wij allemaal (behalve hubbie) gek op gedroogde abrikozen. Maar nu lees ik op internet dat ze veel lekkerder zijn als je ze doet wellen, is dat ook zo ?



En hoe maak gewelde abrikozen ?




Wellen doe je in water.

Zoals je ook de rozijnen even laat wellen voordat je bv een appeltaart maakt…



Gewoon de gedroogde abrikozen in (lauw) water doen en wachten tot ze er voller uitzien.

Wellen doe je in vocht.



Dat kan water zijn of ook wel drank, rum word dan meestal gebruikt.

Althans voor krenten en rozijnen, ik denk dat het met abrikozen ook wel kan.

ja, vroeger gooiden mijn vader en ik altijd rozijnen in rum en die deden we dan in de pannenkoeken! jummie!

Maar hoelang laat ik ze wellen ?

Niemand ?

Geen idee. Met de rozijnen deed ik het altijd op gevoel. Ik zou er gewoon een paar in het water gooien en testen wanneer je ze lekker vindt :wink: