Rode muur verven..

Wij hebben 1 rode muur in de woonkamer.

Ben na 3jaar die kleur zat en wil hem nu bruin hebben.Hoe kan ik dat het best aanpakken? Door eerst hem weer wit te krijgen?

Dan zullen er wel heel veel lagen over heen gaan :think:Dacht ook ooit ergens gelezen te hebben, dat je hem eerst grijs moet maken? Wie kan mij veder helpen?

Is het Bruin donkerder dan het rood? Dan lijkt mij dat je er zo overheen kunt…Ik zou gewoon direct de kleur die ik wil proberen, als het in een keer dekt dan ben je klaar en anders doe je nog een keer de kleur die je wilt. Anders had je ook 2x moeten verven…Al zou alleen wit wel goedkoper zijn… Als je wel 2 keer moet.

Het bruin is lichter dan wat er nu op zit…Kan het natuurlijk ook even bij de praxis vragen,

daar zullen ze het toch ook wel weten.

Ja, ze hebben er vast meer verstand van dan ik heb… :stuck_out_tongue:

Wij hebben een half jaar geleden de rode muur van onze slaapkamer oranje geverfd, maar hebben er eerst 2 witte latex lagen over heen geverfd omdat het na de eerste laag rose was geworden :shifty: , maar na 2 lagen witte verf was het redelijk goed overschilderbaar, en we hebben maar 1 laag oranje hoeven te smeren :mrgreen:

Een grondlaag van wit met de nieuwe kleur erdoorheen gemengd en daarna de bruine nieuwe laag…

Dat wat dan evt door gaat schijnen heeft dezelfde bruine kleur…

Nee, eerst wit is niet nodig, grondverf is voornamelijk voor hout daar wordt bijvoorbeeld grijs gebruikt om van wit naar groen te gaan. Gewoon 2 a 3 lagen verven met goede verf die goed dekt. Gewoon gelijk de nieuwe kleur doen dus!

Mijn vriend is schilder en zegt gewoon twee keer texen. Kijken of het na een keer goed dekt en anders gewoon nog een keertje.

Zeker niet eerst wit maken!

hey mariekein lars zn kamer was zn muur ook rood en daar hebben wij dus 2 x groen overheen gedaan geen probleem en anders 3x :mrgreen:

Bedankt voor jullie antwoorden…

Ben benieuwd of het gaat lukken.

als je een grijze onderlaag hebt, dekt rood heel goed,

rood is de SLECHTS dekkende kleur die je kunt hebben,

dus heel veel succes,wij hebben dat ook gedaan…

met een grijze ndergrond, en is echt :thumbup: geworden…oke, ik had iets met grijs onthouden…

maar dat had er dus op gemoeten voordat wij hem rood maakte :lol:Is dat een foto van jullie woonkamer? Die kleur rood hebben wij ook.

@Moonfire wrote:

als je een grijze onderlaag hebt, dekt rood heel goed,

rood is de SLECHTS dekkende kleur die je kunt hebben,Volgens mij is dat geel, dat is in elk geval bij auto's zo meen ik mij te herinneren. ;)