Iemand met kysten bij eierstokken/PCO voor gebruik de pil?

HalloOnlangs zijn er bij mij kysten op de eierstokken ontdekt…waardoor ik dus niet goed ovuleer…en dus niet spontaan ongesteld word en dus niet spontaan zwanger kan raken…Ik heb moeite dit te begrijpen…Men weet niet waar de oorzaak ligt en een ‘genezing’ lijkt niet mogelijk…Ik denk dat de pil. een oorzaak kan zijn…Voor het gebruik van de pil, die ik pas laat ben begonnen te nemen, had ik nergens last van en was ik gewoon en regelmatig ongesteld…Nu lees ik ook telkens alleen verhalen van vrouwen die met de pil gestopt zijn en deze aandoening ontdekken…Nu vraag ik me af, zijn er ook vrouwen die kysten hebben ontdekt voordat ze met de pil begonnen zijn?Groetjes

hoi hoi,nee ik had geen cysten voordat ik met de pil begon, maar wel toen ik ermee stopte. ik heb in iedere eierstok 1 cyste zitten, maar dat komt door mn endometriose. cyste op de eierstok kunnen ze toch gewoon met een laparoscopie weghalen?

hoi ik heb er 3 gehad in 2 jaar tijd.

ze zeggen dat het een teken van onvruchtbaarheid is maar ik ben nu in verwachting!!!

ik begon met de pil toen ik 14 was en pas toen ik 20 was kreeg ik een cyste.

iedere vrouw krijgt er wel eens een, en de meeste weten het zelf niet.

het gaat vanzelf weg en het kan geen kwaat. als je gerust gesteld wilt worden kan je af en toe een echo laten maken om te kijken of ie er nog zit en hoe groot ie is. maar ze doen er meestal niks aan omdat het vanzelf weg gaat. ik ben wel gestopt met de pil om alles een beetje rust te geven en nu ben ik dus in verwachting dat was wel de bedoelling hoor haha suc6 groetjes jacqie

Ik heb vorige week te horen gekregen dat ik een cyste op 1 van mijn eierstokken heb. Ik weet niet hoe groot hij is en of dat het kwaad kan voor de vruchtbaarheid. Morgen heb ik een tweede echo ivm vruchtbaarheidsonderzoeken. Ik ben dus ook benieuwd of ze hem laten zitten of dat ie weg moet. Ik weet wel dat het een endometriosecyste is…en dus gevult met bloed. Je kunt ook met vocht gevulde cystes hebben en die gaan inderdaad vaak vanzelf weer weg. Dat schijnt dus met de endo-cystes niet zo te zijn. Ik hoop dat er mensen zijn die ervaring hebben met cystes en mij er iets meer over kunnen vertellen.

Cloud: die van mij hebben ze afgelopen januari verwijderd mete en operatie. nu heb ik er weer 2. in principe kunnen ze geen kwaad, kan alleen wel pijn doen. met de pil of andere hormonen zoals Lucrin kunnen ze kleiner worden of helemaal verdwijnen. Zit ie op of in je eierstok? Die van mij zit erin…

Ze zei dat hij er op zat. Op mijn linkereierstok. Ik heb eind december een echo gehad en daar was niks op te zien…groeien die dingen zo snel? Jij hebt er nu ook weer twee? Halen ze die altijd weg? Hoe ging dat bij jou?

Hoe weet jij dat je endometriose hebt? Ik ben ook bang dat ik dat heb…

Ze halen ze volgens mij alleen weg als ze pijn doen, iets afsluiten enz. Ik weet dat ik endo heb omdat ze dat tijdens die operatie hebben geconstateerd. Ze kunnen endo alleen constateren via een operatie. Bij mij zaten ze er na 2 weken alweer helaas… Kijk voor meer info anders even op http://www.endometriose.nl

hoiik weet sinds 2,5 jaar dat ik PCO heb, heb toen ook direct een ok gehad, omdat ik heel veel bloed aan het verliezen was.de gyn vertelde mij dat ik waarschijnlijk niet zwanger zou raken, en moest een tijdje de pil gebruiken om mijn lichaam rust te geven, nu enkele maanden ben ik gestopt, en werd niet meer ongi.ben toen begonnen met hormoon tabletjes.

In april 2005 bleek ik zwanger, de arts stond versteld ,want hij had het niet verwacht.tijdens mijn zwnagerschap zijn er gewoon cystes blijven groeien.

mijn zoontje is met 7 maand geboren, en ik heb toen gevraagd of ze de cystes in een weg konden weghalen bij de keizersnede.dit is niet gebeurd, wat nu ten gevolg heeft dat ik weer direct aan de pil moest om ze te onderdrukken.

ik moet nu naar een andere gyn, die gespecialiseerd is in PCo, en deze gaat verder uitzoeken, wat de verdere behandeling is. Want ik heb geen zin om elk jaar onder het mes te moeten.verder wordt ook gekeken of de vroeggeboorte te maken had met de hormonen voor PCO.

Hey,Ik heb dus ook PCO. Maar ook niet voor het gebruik van de pil toen heb ik jarenlang een regelmatige cyclus gehad. Maar wat ik me dan afvraag he, als ik lees dat er zelfs cystes blijven groeien tijden een zwangerschap. Kan dat geen kwaad dan? Want ze verdwijnen toch ook niet ‘zomaar’ of wel :think: